Handleiding openbare kunst

Handleiding opdrachtgeverschap kunst in de openbare ruimte

openbare ruimte en kunst een handleiding

Clayde Menso, directeur Amsterdams Fonds voor de Kunst, presenteert de ‘Handleiding Opdrachtgevers van Kunst in de Openbare Ruimte’. Het is belangrijk om de omgeving te betrekken bij plaatsing van kunst in de openbare ruimte. Deze en andere aspecten staan in de ‘Handleiding Opdrachtgevers van Kunst in de Openbare Ruimte’. Deze handleiding helpt projectleiders, beleidsmedewerkers of andere opdrachtgevers bij het goed laten verlopen van een kunstopdracht. De handleiding is ook te vinden op de website Amsterdam.nl/buitenkunst.

Ook interessant voor andere geïnteresseerden, omdat het inzicht geeft in wat er bij het plaatsen, onderhouden en toegankelijk maken van openbare kunst komt kijken.

http://dhaps.org/stappenplan/

Carla Bogaards (Amsterdam Ijburg)
Carla Bogaards (Amsterdam Ijburg)
Paul de Reus (Amsterdam Ijburg)
Paul de Reus (Amsterdam Ijburg)