Lichtkunst en mediakunstVerwante projecten

Herman Kuijer

theresialyceum-tilburg-640x425

 

Nieuw lichtkunstwerk (2016) Herman Kuijer te zien in Tilburg

Het vernieuwde Theresialyceum in Tilburg heeft een prachtige oostgevel gekregen met dit kunstwerk. Het lyceum is een Cultuurprofielschool en onderstreept dit met met dit eigentijds kunstwerk.  Net zoals bij het kunstwerk (2005) aan de gevel van de bibliotheek in Veldhoven het geval is, speelt Kuijer met binnen- en buitenruimte.  En ook hier verandert het licht langzaam van kleur bij avond. Ook nu komt iedere kleurencompositie slechts één keer voor. Het lichtproject is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Bouwfonds.

Herman Kuijer laat zich ook inspireren door de toeschouwers van het kunstwerk. Leerlingen wordt gevraagd zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van een digitaal kleurenschema. Een workshop door de lichtkunstenaar helpt hen op weg. Door de lichtkunst met opdrachtverwerking op te nemen in het educatieve programma van het lyceum draagt het kunstwerk ook direct bij aan de ontwikkeling van de betrokkenheid bij en het begrijpen van de betekenis van beeldende kunst door jongeren.

Zie ook: werkvorm Herman Kuijer