Verwante projectenVormgeving en omgevingskunst

Straatpoëzie

straatpoezie6 februari 2017: op dit moment zijn er 685 gedichten verzameld. Ken jij een muurgedicht? Iedereen kan gedichten invoeren in de database! Misschien een mooie reden om er een te maken. Samen met de school of buurtvereniging.

http://straatpoezie.nl/

Werkvorm voor in de lessen Nederlands:2Hv schrijfopdracht straatgedicht met foto’s

Literair erfgoed

De website archiveert hiermee literair erfgoed.  De Universiteit Utrecht lanceert Straatpoëzie: een interactieve website met als doel een inventarisatie te maken van alle poëzie in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen. De website maakt onderdeel uit van onderzoek van Kila van der Starre naar poëzie buiten het boek, dat ondersteund is door Stichting Lezen, MarktEffect en het Nederlands Letterenfonds.

De website presenteert van ieder gedicht de locatie en indien mogelijk de tekst van het gedicht, de naam van de dichter, een foto, de datum waarop het gedicht is aangebracht, eventueel de datum van verwijdering, de relatie tussen het gedicht en de locatie, die initiatiefnemer, de vormgever, het boek waarin het gedicht eventueel is opgenomen, wetenswaardigheden en een link naar meer informatie.

straatpoëzie.nl
Gedicht van Nick J. Swarth en Sander Neijnens op de Paleisring in Tilburg.
Theaterpad 1
Theaterpad 1 Eindhoven