VORMGEVING & OMGEVINGSKUNST

Wat kunst losmaakt, oproept én beoogt is aan verandering onderhevig

De visie van de samenleving en ontwikkelingen daarbinnen hebben sterke invloed op kunstenaars en op hun kunst. In de zeventiger jaren komt de omgevingskunst op. Veel nieuwbouwwijken kunnen wel een steuntje gebruiken om de wijk tot een buurt te maken. De inwoner en bewoner staan centraal. Het idee is dat kunst het gebruik van de ruimte kan intensiveren. Interactie op gang kan brengen. Een meer idealistische en praktische manier van kijken naar kunst. De gebruikswaarde van de ruimte hangt nauw samen met de locatie.  Die kent een directe relatie met het leven van alledag. Aandacht voor de openbare ruimte maakt dat mensen zich prettiger voelen in een omgeving, fijner met elkaar omgaan en daardoor ook gelukkiger leven.

burobas 3 siteUitgekiend design

Door een combinatie van kunst en ambacht ontstaan producten met een nieuwe vormgeving. Geschikt en aantrekkelijk voor veel mensen. Die uitlokken om (met elkaar) dingen te doen. Of die minder aantrekkelijke aspecten op een prettige manier oplossen.

De kunstenaar als onderzoeker & ontwerper van vormen en design. Zo ontstaan ruimte-interieurs en design(gebruiks)voorwerpen in samenwerking met de industrie. Functioneel, esthetisch, authentiek. Visueel toegankelijk, helder, puur, overzichtelijk, evenals praktisch en goed te onderhouden. Duurzaam, mens- en milieu-vriendelijk. Bewust vormgegeven vanuit een maatschappelijke betrokkenheid. Betaalbaar en binnen bereik van velen.