contact

Kunst op straat Brabant, beeldig Veldhoven: bekijk het!

Beste kunstenaars, bedankt voor jullie medewerking!

Samenstelling, vormgeving, hosting, format en redactie ©: Mieke van Os, Consulent / Docent Beeldende Vorming – Registerleraar.nl/ Communicatie professional –  Senior C /  Register Direct Marketeer, Kunstschakel (Heeze, Noord-Brabant)

De opdracht van de gemeente Veldhoven heb ik met veel plezier en inzet opgepakt. Voorafgaande aan deze beeldbeschouwende beschrijvingen en uitwerkingen van werkvormen heb ik onderzoek gedaan naar: [zie ook onder achtergrondinformatie]

  • de ontwikkeling van beeldhouwkunst en de functies van openbare kunst vanaf de jaren ’70;
  • modellen van kunstbeschouwing en aspecten in toekenning van betekenis aan kunst;
  • kunsteducatieve benaderingen en wetenswaardigheden rondom Cultuur in de Spiegel / Cultuur met Kwaliteit in het bijzonder;
  • enquête ervaringen en bevindingen met beeldende kunst in de openbare ruimte onder docenten beeldende vakgroep VO;
  • modellen van onderzoek naar doelgroepsegmentatie jongeren;
 • binnen alle items is er een extra focus op elementen die bijdragen aan waardering en betrokkenheid als bouwstenen voor de beschrijvingen van kunstwerken en uitwerking van werkvormen.

Hulp bij planmatige verbeelding

Openbare kunst leent zich – zoals uit dit onderzoek blijkt – uitstekend als kapstok om allerlei kunst- en cultuurgebonden invalshoeken te verkennen. Om docenten en leerlingen vrijheid te geven in een aanpak die bij hen past, heb ik een open format opgesteld op basis van een zestal denkroutines. In grote lijn te duiden met ‘leren over kunst en door kunst’. Leerlingen worden uitgenodigd en aangespoord tot kunstzinnig onderzoek om eigen gevoelens uit te drukken, ervaringen vast te leggen, verbeelding vorm te geven en communicatie te bewerkstelligen.

Hoe meer je ervan weet en je erin verdiept, hoe meer je ziet, hoe leuker het wordt.

Dicht bij huis

Hopelijk springt er een vonk over bij het inpassen en gebruiken van het materiaal. Eén ding is zeker: voor mij geldt dat ik kunstwerken in de openbare ruimte voor altijd met andere ogen bekijk!

Met plezier breng ik in een soortgelijk project de kunst in uw openbare ruimte tot leven. Graag help ik in het planmatig omgaan met de eigen verbeelding door daarbij de eigen omgeving als bron te gebruiken. Samen op ontdekkingstocht gaan. Je eigen dorp of stad met nieuwe ogen bekijken, hoe mooi is dat? Leuk om geïnspireerd zelf aan de slag te gaan. Al dan niet met aanpalende kunstzinnige activiteiten. Leren over en door kunst, verrassend veelzijdig.  Boeiend voor jong en oud(er).

Hartelijke groeten!

Mieke (3)

06 – 34210439 I E-mail: kunstopstraatbrabant@gmail.com

Kunstschakel , kunstschakel@gmail.com

Kunstschakel, kunst- en cultuureducatie.