Antoinnette B-DOE-DENK

‘De Danser’ en ‘Salomo de Raaf’ zijn meer vormen van kunst gericht op het oproepen van een esthetische beleving. Het gaat daarbij in eerste instantie om de kunstwerken zelf. De gevoelswaarde van de beelden. De beelden staan voor meer dan op het eerste oog lijkt. Het is goed om te bedenken dat vaak een diepere betekenis achter een beeld schuilt. Want waarom bijvoorbeeld een raaf en geen dynamisch paard? Lees het maar eens na in het stukje onder ‘Kunst, bekijk het!’

A. WAT PAST BIJ JOU?

ørneJe hebt een aantal woorden genoemd die bij je opkomen bij het zien van deze beelden. Maak een schets van een beeld wat naar je gevoel past bij déze woorden. Kies dus je eigen dierfiguur, mensfiguur, half-dier half mens, of wat dan ook. Dus vanuit je eigen woorden ga je aan de gang!

 

B. DAAR ZIT MUZIEK, EEN VERHAAL, … IN

2378Vertaal je eigen beeld (en het onderliggende gevoel) nu naar bijvoorbeeld een gedicht, een rap, verhaal, (foto)strip, een zogenaamd interview en bedenk wat jouw beeld zal antwoorden. Of kies er specifieke muziek bij die jij goed vindt passen bij wat jouw beeld uitdrukt en de sfeer van je nieuwe beeld.
Bedenk eventueel met elkaar bij een van de nieuwe beelden een choreografie (dans).

 

Presenteer je eigen beeld. Vertel daarbij over je ideeën en gevoelens die erin verwerkt zijn en hoe het is ontstaan als reactie op de beelden / een beeld van Antoinette Briët.

 

Reflectie
Verwacht je dat je anders gaat kijken naar een kunstwerk, nu je zelf bent gaan nadenken over wat je met je kunstwerk zegt?