Herman K-DOE-DENK

activiteit-muziektherapie   A. INTO THE BEAT

Het werk van Herman Kuijer komt ’s avonds tot leven.

 Dat is dan ook het tijdstip dat jullie zijn te vinden op het Meiveld! Ga niet te laat om overlast te voorkomen!
Bekijk met klasgenoten het lichtkunstwerk. Eén van jullie is cameraman of cameravrouw. Neem een foto-filmcamera of je mobieltje mee. En wat spullen die je kunt gebruiken om ‘improviserend en primitief’ muziek met elkaar te maken. Echte muziekinstrumenten kan natuurlijk ook.

De kleuren van Herman Kuijer’s werk variëren in intensiteit, snelheid en lengte. Net zoals muzieknoten. Zet de kleurbeelden om in maat, toonhoogte, cadans en ritme. Wat voor geluid levert dit op? Neem beeld en geluid op.

 

zoeken 2 t    B. LEDS PICTO!

Chicago: 15 m! LEDS Beeld door studenten van inwoners uit de stad.

Chicago: 15 m! LEDS Beeld door studenten van inwoners uit de stad.

Leds zijn het kunstlicht van deze tijd. Maak net als Jaume Plensa een beeld van jezelf of van een klasgenoot van je. Je kunt het maken op de computer, maar ook gewoon handmatig. Maak een schets, kies je kleuren en posities, zoals op een computerscherm met pixels gebeurt. Kies je materiaal! Wanneer je het materiaal niet te dik kiest, kun je er een lichtbron achter zetten.

Hang ze bij elkaar en jullie hebben je eigen Wall of Fame!

 

beamer    C. GLOW !

http://www.gloweindhoven.nl/website/glow/glow.php

Misschien ben je er al eens geweest en anders wordt komende keer zéker je eerste keer! In 2013 trekt de happening  maar liefst 520.000 bezoekers. In 2014 zijn dat er al 650.000! Waar hebben we het over? Over het jaarlijkse Glow ! Het bestaat vanaf 2005. Kenmerkende gebouwen en locaties worden door de hele stad met kunstlicht belicht. Het Festival is altijd  in november in Eindhoven. Het Eindhovens Lichtfestival viert inmiddels haar 10-jarige jubileum; het loopt van 7 tot en met 14 november. Het thema 2016 is Natuur & Architectuur. De route loopt door het Stadswandelpark-langs de Dommel -via de Pointerslaan – de Jan Smitslaan naar het Van Abbenmuseum en gaan ook voor het eerst door het winkelcentrum Heuvel. Via de Wal naar het Anne Frankplantsoen-Lex en Edo Hornemannplantsoen – Dommelplantsoen terug naar het Stadswandelpark.

Kies je eigen gebouw of locatie in Veldhoven en maak er – op welke manier dan ook – je eigen Glow ! gebouw of spot van. Werk in formaat. Ga met minimale middelen voor een maximaal resultaat!

Reflectie
Hoe ben je tot de keuze van je gebouw of locatie gekomen? Wat betekent die plek of dat gebouw voor jou? Welke kleuren pas je toe en waarom?

Materiaal ingebracht ook in Engelstalige cursus: